Rupa-rupa Metode Ngleresan Mesin motong Laser

Motong laser mangrupikeun cara ngolah non-kontak kalayan énergi tinggi sareng kapadetan kontrol anu hadé. Titik laser kalayan kapadetan énergi tinggi dibentuk saatos museurkeun sinar laser, anu ngagaduhan seueur ciri nalika dianggo dina motong. Aya opat cara anu béda pikeun motong laser pikeun nungkulan kaayaan anu béda.

1. motong motong 

Dina motong lebur laser, bahan lebur diusir ku cara aliran udara saatos bahan damel dilebur sacara lokal. Kusabab mindahkeun bahan ngan lumangsung dina kaayaan cair na, prosés ieu disebut motong laser lebur.
Sinar laser kalayan gas pemotong iners kasucian anu luhur ngajantenkeun bahan anu dilebur angkat tina celah, sedengkeun gas nyalira henteu kalibet dina motong. Motong lebur laser tiasa kéngingkeun kecepatan motong langkung luhur tibatan motong gasifikasi. Énergi anu diperyogikeun pikeun gasifikasi biasana langkung luhur tibatan énergi anu diperyogikeun pikeun ngalebur bahan éta. Dina motong lebur laser, sinar laser ngan ukur nyerep sawaréh. Laju motong maksimal ningkat kalayan ningkatna kakuatan laser, sareng turun ampir tibalik kalayan kanaékan kandel pelat sareng suhu lebur matéri. Dina kasus kakuatan laser anu tangtu, faktor pangwatesan nyaéta tekanan hawa dina sela na konduktivitas termal tina matéri. Pikeun bahan beusi sareng titanium, motong laser ngalembereh tiasa kéngingkeun taki oksidasi non. Pikeun bahan waja, kapadetan kakuatan laser antara 104w / cm2 sareng 105W / cm2.

2. motong vaporisasi

Dina prosés motong gasifikasi laser, laju suhu permukaan bahan naék kana suhu titik anu ngagolak gancang pisan anu tiasa nyingkahan lebur anu disababkeun ku konduksi panas, janten sababaraha bahan janten uap sareng ngaleungit, sareng sababaraha bahan ditiup tina handapeun motong seam ku aliran gas tambahan salaku ejecta. Kakuatan laser anu luhur pisan diperyogikeun dina hal ieu.

Dina raraga nyegah uap bahan tina kondensasi dina témbok celah, kandelna bahan henteu kedah langkung ageung tibatan diaméter sinar laser. Maka prosés ieu ngan cocog pikeun aplikasi dimana ngaleungitkeun bahan lebur kedah dihindari. Nyatana, prosésna ngan ukur dianggo dina padamelan alit pisan tina campuran wesi dumasar-beusi.

Prosésna henteu tiasa dianggo pikeun bahan sapertos kai sareng sababaraha keramik, anu henteu dina kaayaan lebur sareng henteu gampang ngijinkeun uap bahan pikeun ngahijikeun deui. Salaku tambahan, bahan ieu biasana kedah ngahontal potongan anu langkung kandel. Dina motong gasifikasi laser, fokus balok optimal gumantung kana kandel bahan sareng kualitas balok. Kakuatan laser sareng panas penguapan ngan ukur pangaruh tangtu kana posisi fokus optimal. Laju motong maksimal sabanding sareng suhu gasifikasi tina bahan nalika kandelna lempeng dibereskeun. Kapadetan kakuatan laser anu diperyogikeun langkung ageung tibatan 108W / cm2 sareng gumantung kana bahanna, motong jero sareng posisi fokus balok. Dina hal kandelna tangtu pelat, asumsina aya cukup kakuatan laser, laju motong maksimum dibatesan ku kecepatan jet gas.

3. motong narekahan dikawasa

Pikeun bahan rapuh anu gampang diruksak ku panas, kecepatan-gancang sareng motong anu tiasa dikontrol ku pemanasan sinar laser disebat motong patok dikontrol. Eusi utama prosés motong ieu nyaéta: sinar laser manaskeun sakedik bahan matéil, anu nyababkeun gradién termal ageung sareng deformasi mékanis anu serius di daérah ieu, ngarah kana pembentukan retakan dina matéri. Salami gradién pemanasan seragam dijaga, sinar laser tiasa ngabimbing generasi retakan kana arah anu dipikahoyong.

4. motong lebur oksidasi (motong seuneu laser)

Sacara umum, gas iners dipaké pikeun lebur sareng motong. Upami oksigén atanapi gas aktif sanésna dianggo gantina, bahanna bakal hurung handapeun iradiasi sinar laser, sareng sumber panas sanésna bakal dihasilkeun akibat réaksi kimia sengit ku oksigén pikeun langkung panaskeun matéri, anu disebat lebur oksidasi sareng motong .

Kusabab pangaruh ieu, laju motong tina waja struktural kalayan kandel anu sami tiasa langkung luhur tibatan motong lebur. Di sisi anu sanésna, kualitas sayatan tiasa langkung parah tibatan motong tina lebur. Nyatana, éta bakal ngahasilkeun celah anu langkung lega, atos atos, ningkatna zone anu kapangaruhan panas sareng kualitas ujungna langkung parah. Motong seuneu laser henteu saé dina modél modél presisi sareng juru anu seukeut (aya bahaya ngaduruk juru anu seukeut). Laser mode pulsa tiasa dianggo pikeun ngawatesan épék termal, sareng kakuatan laser nangtukeun kagancangan motong. Dina kasus kakuatan laser anu tangtu, faktor pangwatesan nyaéta pasokan oksigén sareng konduktivitas termal tina matéri.


Pos waktos: Dec-21-2020