Naon Faktor anu mangaruhan Ukiran Laser?

Laser tiasa ngalakukeun seueur jinis mesin. Kayaning perlakuan panas permukaan bahan, las, motong, punch, ukiran sareng micromachining. Objék ngolah mesin ukiran laser CNC: dewan organik, kaén, kertas, kulit, karét, papan beurat, piring kompak, katun busa, gelas, plastik, sareng bahan sanés logam. Teknologi mesin ukiran laser laser parantos seueur dianggo dina sababaraha bidang sapertos industri mékanis, industri éléktronik, pertahanan nasional sareng kahirupan masarakat. Naon faktor utama anu mangaruhan mesin ukiran laser CNC?

Utamana aya genep aspek ieu:

1. Pangaruh kakuatan kaluaran sareng waktos iradiasi

Kakuatan kaluaran laser ageung, waktos iradiasi panjang, énergi laser anu dipikagaduh ku workpiece ageung. Nalika pokusna dibereskeun dina permukaan workpiece, langkung ageung énergi laser kaluaran, langkung ageung sareng jero liang ukiran nyaéta, sareng tirus na langkung alit.

2. Pangaruh tina fokus panjang sareng sudut divergénsi

Sinar laser kalayan sudut divergénsi leutik tiasa kéngingkeun titik anu langkung alit sareng kapadetan daya langkung luhur dina pesawat fokus saatos ngalangkungan lénsa fokus kalayan panjang fokus anu pondok. Langkung alit diameter diaméterna dina permukaan anu fokus, langkung saé produkna tiasa dipahat.

3. Pangaruh posisi fokus

Posisi fokus ngagaduhan pangaruh hébat kana bentuk sareng jero liang anu dibentuk ku karya ukiran. Nalika posisi fokusna handap pisan, area titik cahaya di peuntas permukaan bahan kerja ageung pisan, anu henteu ngan ukur ngahasilkeun cangkang bel ageung, tapi ogé mangaruhan jero mesin kusabab karesep énergi. Nalika fokus naék, jero liang naék. Upami pokusna teuing, ogé dina tempat cahaya permukaan tempat damel ageung ageung sareng erosi ageung, jero tunggal deet. Ku alatan éta, fokusna kedah disaluyukeun numutkeun sarat prosés workpiece.

4. Pangaruh distribusi énergi dina tempat

Inténsitas sinar laser beda-beda ti tempat ka tempat dina titik fokus. Énergi disebarkeun sacara simétris dina sumbu mikro pokus, sareng alur anu dihasilkeun balok simétris. Upami teu kitu, alur saatos ngukir henteu simétris.

5. Pangaruh tina jumlah éksposur

Jero mesin kira-kira lima kali lébar alur, sareng tirus langkung ageung. Upami laser dianggo sababaraha kali, henteu ngan jero tiasa ningkat pisan, taper tiasa dikirangan, sareng lébarna ampir sami .

6. Pangaruh bahan workpiece

Kusabab spéktrum nyerep énergi anu béda-béda tina sababaraha bahan workpiece, mustahil nyerep sadaya énergi laser anu dikumpulkeun dina workpiece ngalangkungan lénsa, sareng bagian énergi anu ageung katingali atanapi diproyeksikeun sareng sumebar. Laju nyerep aya hubunganana sareng spéktrum nyerep bahan bahan damel sareng panjang gelombang laser.

1
2
3

Waktos Posting: Dec-28-2020